Ahveniston talvikahvilassa on aitoa latukahvilan tunnelmaa

jouluheader
Talvikahvila on suljettu vuodelta 2024 ja luisteluradan ylläpito lopetettu 11.3.2024 lähtien. 

Ahveniston talvikahvila avautuu 20.12.2023 ja on avoinna talvikauden keskiviikosta-perjantaihin klo 12-18 ja lauantaina klo 11-17. Talvikahvila tuo Ahvenistolle lisää palveluita ja liikuntamahdollisuuksia myös talvikaudella. Kahvilan toimintaan on haettu inspiraatiota pohjoisen latukahviloista, joissa tunnelma on mutkatonta ja lämmintä. Kahvilaan voi tulla nauttimaan kupin kuumaa juomaa kesken mäenlaskun tai hiihtolenkin ja nauttia talviaktiviteeteista. Kahvilan toiminnasta vastaa Ahveniston Toimintapuiston puistopäällikkö Aatu Murtomäki, joka on koulutukseltaan eräopas ja omaa pitkän kokemuksen pohjoisen matkailupalveluiden tuottamisesta.

Retkiluistelurata kruunaa ennestään erinomaiset talviaktiviteettien olosuhteet

Ahvenistolla on valmiiksi huippuluokan maastot nauttia talvisesta tekemisestä. Hiihtoladut kiertävät Ahvenistonjärven lumitilanteen salliessa, pulkkamäki tarjoaa vauhtia nuoremmille ja avanto pidetään sulana läpi talven. Vaatteiden vaihto onnistuu Hämeenlinnan kaupungin ylläpitämässä lämmitetyissä wc-tiloissa ja pukuhuoneessa parkkipaikan vieressä, joka on avoinna päivittäin 06-21. Tällä talvikaudella kokeillaan ensimmäistä kertaa myös retkiluisteluradan auraamista Ahvenistonjärvelle. Retkiluisteluradasta lisätietoa täällä. Rata aurataan päivittäin talvikahvilan ollessa avoinna.

 • TALVIKAHVILAN AUKIOLOAJAT
  2024

  KE-PE  KLO 12-18
  LA  KLO 11-17
   HIIHTOLOMA
  (26.2.-2.3.)
  MA-LA KLO 11-18


Talvikahvilasta vuokraat retkiluistimet, liukulumikengät sekä lumikengät


Välinevuokra header
Ahveniston maastot toimivat täydellisesti ensikosketukseen lumikenkäilyyn harjumaastossa tai liukulumikenkäretkikohteeksi. Lumikenkäretkellä voi kiertää harjuilla kulkevan viitoitetun luontopolun ja liukulumikengillä puolestaan kiertää järven tai suunnata alavampaan metsämaastoon. Retkiluistimia on myös tarjolla vuokrattavaksi. Kaikkiin välinevuokriin sisältyy sauvat sekä opastus välineiden käyttöön ja parhaat vinkit retkikohteiksi. Välineet voit vuokrata talvikahvilasta sen aukioloaikojen mukaisesti tai sähköpostilla info@ahvenisto.fi myös aukioloaikojen ulkopuolella. 

Liukulumikengät OAC KAR 149

Liukulumikengät OAC KAR 149

Liukulumikenkäilyssä yhdistyy metsäsuksien ja lumikenkien ominaisuudet. Pystyt nousukarvojen avulla kipuamaan jyrkkiäkin mäkiä ja alamäissä jo lasketellaan täyttä häkää. Tätä hauskempaa tekemistä saa hakea. Liukulumikenkiin sopivat normaalit talvikengät, joissa päkijä joustaa.   

OAC KAR 149 on liukulumikenkien rakastettu klassikko, joka sopii vaihtelevaan maastoon ja tarjoaa iloa päiväretkille tai pidemmille vaelluksille. 

HINTA 25€/TUNTI
- lisätunti 10€
- päivähinta 50€

Lähetä vuokrauspyyntö

Isvidda retkiluistin

Isvidda retkiluistin

Ahvenistojärvelle aurataan talvella 2024 kahvilan aukioloaikoina ja jäätilanteen salliessa retkiluistelurata. Isvidda retkiluistimet ovat erinomainen valinta kun haluaa kokeilla ensimmäisiä kertoja retkiluistelua. Luistimen siteisiin sopii normaali talvikenkä. Luistelemaan tullessa kannattaa valita tukeva kenkä jalkaan parhaan luistelukokemuksen saavuttamiseksi. 

Retkiluistimet vuokrataan aina sauvojen sekä naskalien kanssa. 

HINTA 15€/TUNTI
- lisätunti 10€
- päivävuokra 50€

Lähetä vuokrauspyyntö

Lumikenkä TSL 217

Lumikenkä TSL 217

Lumikenkäretkeksi voi lähteä kiertämään Ahveniston merkittyä luontopolkua, joka kulkee komeissa harjumaisemissa. Hiljainen metsä tarjoaa erinomaisen paikan rauhoittua ja nauttia talvimaisemista. 

TSL 217 on Suomen ostetuin lumikenkä. Suurikokoinen komposiittilumikenkä toimii erinomaisesti pehmeässä lumessa ja kätevä kantapääkorotus sekä pohjan kuusi lumipiikkiä auttavat harjujen huiputtamisessa!

HINTA 20€/TUNTI
- lisätunti 10€
- päivävuokra 40€

Lähetä vuokrauspyyntö