100km uintihaaste Ahvenistolla

Kategoria
Tapahtumat
Päivä
7.7.2024 10:00 - 17:00
Uimaopettaja Katariina Linha järjestää uintitapahtuman Ahvenistonjärvellä osana 100km uintihaastetta

Tule mukaan uimaan kilometrejä Suomalaisten lasten ja nuorten uimataidon hyväksi. Jokainen uitu kilometri kerryttää pottia koko kesän mittaiseen haasteeseen. Tapahtumaan voi lähteä hyvin matalalla kynnyksellä, vaikka ei olisi aiempaa avovesiuintitaustaa. Hyvä uimataito vaaditaan. Uimareita on turvaamassa paikalla turva suppaajat tai melojat uintisuorituksen ajan. Uintipoijua suositellaan. Voit uida märkäpuvussa tai perinteisessä uimapuvussa.

Mistä on kyse 100km uintihaasteessa? 

100km uintihaaste on uimaopettaja Katariina Linhan suunnittelema uintihaaste avovesiuimareille, uimareille ja triathlonharrastajille. Haaste toteutettiin ensimmäisen kerran vuonna 2023. Haastetta uidaan 1.6.-31.8.2024 välisen ajan. Uinnin harrastaja voi valita itselleen tavoitemäärän kesän ajalle. esim 10, 50 tai 100km. Uintimatkaansa voi jakaa somessa #100kmuintihaaste ja tägäämällä @uimaopekatariina Kesän aikana uidut kilometrit ilmoitetaan 1.9. klo 23.00 mennessä, joko instagramissa @uimaopekatariina tai sähköpostilla info@uimaopettajakatariina.fi

Uintihaasteella on tarkoitus lisätä tietoa avovesiuinnista harrastuksena sekä tuoda harrastajia yhteen iloisen ja luonnonläheisen lajin parissa. Haasteessa uidaan kilometrejä hyvän asian puolesta, sillä jokainen uitu kilometri kerryttää pottia lasten ja kesän lopuksi lahjoitetaan 1€/km lasten ja nuorten uimataidon hyväksi. Vuoden 2024 kohde on Icehearts-organisaatio, joka tekee ennaltaehkäisevää lastensuojelutyötä. Icehearts-toiminta edistää tukea tarvitsevien lasten ja nuorten hyvinvointia, vahvistaa osallisuutta ja ehkäisee syrjäytymistä. Icehearts tukee haavoittuvassa asemassa olevia lapsia hyödyntäen liikuntaa kasvatuksen välineenä. 

Tapahtuman aikataulu ja uintikohde

Ahveniston toimintapuisto on Hämeenlinnan sydämessä sijaitseva historiallinen kohde jossa upea luonto kohtaa liikunnalliset puitteet. Ahvenistonjärvi on kapea ja syvä kirkasvetinen järvi. Veden lämpötila on heinäkuussa n. 20 asteista. Aamupäivällä klo 10-11.30 on avovesiuinnista kiinnostuneille tarjolla tekniikkatunti, jossa harjoitellaan avovesiuintitekniikkaa valvotuissa olosuhteissa ja uidaan rannan lähettyvillä sijaitsevien laitureiden väliä. Iltapäivän yhteislähdössä uidaan 1km rataa yhdessä hyvän asian takia. Uimarit saavat uida niin monta kierrosta kuin haluavat tai 2,5 tunnissa ehtivät. Tapahtuma päättyy klo 17.00. Ukonilman osuessa kohdalle tapahtuman aloitusta voidaan siirtää tai tapahtuma voidaan joutua keskeyttämään. Osallistumismaksua ei palauteta

Tapahtuman aikataulu:

klo 10.00-11:30
Avovesiuinnin tekniikkatunti opena Katariina Linha. Osallistumismaksu 20€.
Vaadittava uimataito yhtäjaksoisesti vähintään 200m, hallitset vapaauinnin alkeet ja pystyt uimaan kasvot vedessä. max 15 osallistujaa.

klo 14.00-16.30
100km uintihaasteen yhteislähtö uintiaikaa 2,5h ja yhden kierroksen pituus 1km. Osallistujia pyydetään kerääntymään paikalle, lähtövalmiina n 15min ennen lähtöä Osallistumismaksu 20€. .

Klo 17.00
Tapahtuma päättyy

Testaa tapahtumassa märkkäreitä ja muita avovesiuintivarusteita
Märkkäritestiuinti ksf

Tapahtuman yhteistyökumppanina toimii Klubben Sport Finland ja paikalla on avovesiuintispesialistina Petri Virjo. Petrillä on triathlontaustaa sekä pitkä kokemus avovesiuinnista. Tapahtuman aikana voit testata märkkäreitä ja muita avovesiuintivarusteita. Märkkärien testaaminen on maksutonta, mutta vaatii ennakkovarauksen, jotta saat juuri sinulle sopivan märkkärin uitavaksi. Lähetämme kaikille ilmoittautuneille lomakkeen märkkärin testaamista varten tai voit täyttää sen alapuolelta. 

Märkäpukujen testaaminen on maksutonta eikä sido mihinkään. Märkkäreitä voi myös testata vaikka et osallistuisi uintitapahtumaan.


 
 

Kaikki päivät

  • 7.7.2024 10:00 - 17:00

UUTISIA

Thumbnail Ahveniston rantasaunassa havaittiin vesivahinko...
Thumbnail Mitä paras kesäduuni sisältää? Saat kattavan...
Ahveniston kahvilan tiimiin haetaan aurinkoisia...
Katso kaikkiUutiset