Ahveniston luontopolku

Ahveniston luontopolku

Ahveniston Toimintapuiston vierestä alkaa jo 1964 perustettu 68 hehtaarin luonnonsuojelualue, joka kuuluu Natura 2000 -verkostoon. Jylhät harjumaisemat luovat alueen maastosta omaleimaisen, kasvillisuus on rehevää ja alueelta löytyy useita harvinaisia lajeja, joista maineikkain on rauhoitettu kylmänkukka.

pitkospuut

Luontopolku on yhteensä noin 6 km pituinen, mutta sen voi kiertää lyhyempänä n. 3 km pituisena versiona. Ahvenistonjärvellä järjestettiin 1952 olympialaisten nykyaikainen viisiottelu, joista maastojuoksu toimi yhtenä lajina. Luontopolku risteilee useassa kohdassa olympialaisten maastojuoksureitin kanssa, joka on melko haastava suurten korkeuserojen takia.

Luontopolusta on kirjoitettu painettu opaslehtinen, jonka voi ladata tästä tai noutaa Ahveniston kahviosta paperisena. Oppaasta löytyy kartta, johon on merkitty mm. luontopolun rastit. Keväisin ja syksyisin luontopolulle kannattaa lähteä kumisaappain. Myös kesällä rastien 5, 11 ja 17 läheisyydessä voi olla märkää sadesäällä. Hankalimpiin kohtiin on rakennettu pitkospuita. Luontopolku on merkitty maastoon keltaisilla kolmioilla. Rastipaikat on merkitty paaluin, joissa on rastin numero, käpytunnus sekä teksti "luontopolku, rastipaikka".

Luontopolkua ylläpitää Hämeenlinnan kaupunki.Opastettu kierros

Opastettu kierros

Kiinnostaako eräoppaan palvelut tai ohjatut liikuntapalvelut Ahveniston luontopolulla? Ahveniston luontopolku on erinomainen ohjelma esimerkiksi isommille ryhmille ja se on helposti yhdistettävissä muihin palveluihin. 

Lue lisää