FLOWPARK - Usein kysyttyä
1. Pitääkö Flowparkiin tulijalla olla kiipeilykokemusta?
Ei tarvitse. Varusteiden käytön oppii helposti. Henkilökunta opastaa kaikki asiakkaat käyttämään kiipeilyvarusteita ennen radoille menoa. Lisäksi ennen muille kiipeilyradoille pääsyä jokaisen asiakkaan pitää osoittaa testiradalla, että osaa käyttää välineitä.
2. Onko radoila kiipeily turvallista?
Kaikkeen kiipeilyyn, kuten liikuntaan muutenkin, liittyy riskejä. Hyvillä turvajärjestelmillä ja oikealla toiminnalla riskit voidaan kuitenkin pitää vähäisinä. Flowparkin ratojen rakentamisessa ja toiminnassa noudatetaan Suomen standardoimisliiton standardia SFS 15567-1 ja 15567-2, jotka määrittelevät turvallisuusnormit seikkailuratojen rakenteelle ja turvallisuusvaatimuksille sekä niiden käyttövaatimukset. Ratojen kunto tarkastetaan säännöllisillä rutiineilla. Kiipeilyvarusteina käytämme tunnettujen kiipeilyvarustevalmistajien merkkituotteita, jotka tarkastetaan joka käyttökerran jälkeen. Kun asiakas vielä noudattaa turvallisuusmääräyksiä ja annettuja ohjeita, voi radoilla kiipeillä huoletta.
3. Jos vain osa perheestä haluaa kiipeilemään, mitä muut voivat tehdä?
Puistoon on vapaa sisäänpääsy. Vasta kiipeilyradoille pääsy maksaa, koska henkilön pitää sitä varten vuokrata kiipeilyvarusteet. Perheenjäsenet voivat liikkua maassa puiston alueella esimerkiksi ikuistamassa valokuviin tai videolle kiipeilevien perheenjäsenten seikkailut yläilmoissa. Kannustaminen ja tsemppaus tulevat varmasti tarpeeseen, joten tylsää ei ole maassakaan!
4. Voiko omilla kiipeilyvarusteilla tulla puistoon?
Ei voi. Flowpark vastaa siitä, että puiston radoilla käytettävät varusteet täyttävät turvallisuusvaatimukset, joten emme voi hyväksyä muita kuin puiston omat varusteet, jotka läpikäyvät säännönmukaisen Flowparkin laatukontrollin.
5. Mikä on sopiva varustus?
Sopiva vaatetus riippuu säätilasta. Seikkailuradoilla voi kiipeillä kesähelteellä ja pakkasella, kuivalla kelillä ja sateessa. Suosittelemme kelin mukaista ulkoiluvaatetusta ja tasapohjaisia ulkoilujalkineita tai lenkkareita. Suosittelemme käsiin hansikkaita. Voit myös ostaa ne edullisesti puistosta pääsylipun yhteydessä. Älä käytä roikkuvia vaatekappaleita, jotka voivat tarttua ratarakennelmiin (esim. kaulahuivi) tai korkeakorkoisia kenkiä. Pitkä tukka kannattaa myös laittaa kiinni. Mitään erityisvarustusta ei tarvita. Vaatetus ei joudu missään vaiheessa erityisen alttiiksi likaantumiselle, mutta koska radat on rakennettu elävien puiden varaan, on mahdollista, että vaatteisiin tulee jälkiä puista tai ratarakennelmista, joten erityisen herkkiä tai hankalasti puhdistettavia vaatekappaleita ei kannata käyttää.
6. Mitä tapahtuu jos ei uskalla tai jaksa edetä radoilla?
Jos voimat ehtyvät tai usko loppuu kesken radan, kiipeilijä jää roikkumaan turvavaijerista turvavaljaiden varaan. Useimmilla radoilla pystyy valjaista roikkuessakin hinaamaan itsensä turvavaijeria pitkin seuraavalle tasanteelle, josta voi jatkaa eteenpäin. Jos henkilö ei pysty siirtymään, hän saa huutamalla henkilökunnan paikalle, jolloin ohjaaja tulee laskemaan hänet turvallisesti laskuköyden avulla maahan.
7. Voiko polttareita tulla viettämään Flowparkiin?
Kyllä voi, kunhan kaikki kiipeilemään tulevat ovat täysin selviä. Alkoholin vaikutuksen alaisena kiipeilyradoille ei saa mennä. Myöskään puiston alueella ei saa nauttia alkoholia, vaikka ei aikoisi kiipeilläkään. Juhlien kosteammat vaiheet on syytä jättää Flowparkissa käynnin jälkeiseen aikaan.
8. Kuinka pitkä aika flowparkkaukseen kannattaa varata?
Puistossa kuluva aika riippuu siitä, miten paljon ratoja haluaa kiertää ja siitä, miten nopeasti henkilö selvittää radat. Yleensä kiipeilemässä kuluu 2-3 tuntia, jossa ajassa ehtii kiertää suurimman osan radoista. Vaikka haluaisi vain saada hiukan tuntumaa kiipeilyyn ja kokeilla vain muutamia ratoja, kannattaa aikaa varata kuitenkin vähintään tunnin verran. Osa asiakkaistamme on viettänyt puistossa koko päivänkin. Koko päivän rupeaman jälkeen tuntee varmasti harrastaneensa liikuntaa.
9. Voiko puistoon tuoda omia eväitä?
Kyllä voi. Puiston taukopaikoilla voi nauttia omia eväitä ja seurata samalla yläpuolella näkyvää ja kuuluvaa vilinää. Minetti-kahvilasta saat ostettua lisää pientä syötävää ja juotavaa. Alkoholijuomat eivät kuitenkaan kuulu puistoon, vaikka et olisi menossa kiipeilemäänkään. Muistathan toimittaa tuomiesi eväiden pakkaukset ja muut roskat roskiksiin. Älä jätä mitään puistoon.
10. Millaisen luvan alaikäiset tarvitsevat huoltajilta seikkailuun?
Turvallisuussyistä edellytämme, että kaikilla alaikäisillä on huoltajan lupa seikkailuun. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että huoltaja on tutustunut puiston turvallisuusohjeisiin ja allekirjoittanut ne. 14-vuotiaasta alkaen nuoret voivat tulla itsenäisesti puistoon, mutta mukana tulee olla huoltajien allekirjoittamat turvallisuusmääräykset. Niitä voi tulostaa valmiiksi tästä.
11. Onko Flowparkiin ikä- tai pituusrajoja?
Flowparkkaus soveltuu lähes kaikenikäisille ja -kokoisille seikkailijoille. Radat on luokiteltu neljään eri vaikeusasteeseen, joille on erikseen määritelty pituusrajat. Helpommille, vihreille ja sinisille, radoille pituusraja on 120cm. Ohjeellinen alaikäraja on 7 vuotta. Yläikärajaa ei ole! Vaikeammille, punaisille ja mustille, radoilla pituusraja on 150cm.